fbpx

Botox

Vad kan vi behandla med Botox?

Vi anser att den bästa effekten av en botoxbehandling kan man förvänta sig från behandlingar av tre olika områden:

  • Horisontella pannrynkor
  • Bekymmersrynkan (glabella) mellan ögonen
  • Kråksparkar/skrattrynkor i ögonens utkanter

Vad är Botox?

Rynkor är en naturlig del av ansiktet och uppstår i takt med att man åldras. Detta beror på att huden förlorar volym och elasticitet vilket gör att rynkor börjar framträda. Ofta uppstår rynkorna där det finns muskler i ansiktet, t.ex. mellan ögonen, eller på grund av gravitationens effekt på ansiktet. Vissa rynkor kan vara charmerande medan andra kan göra att man ser arg och trött ut vilket kan vara något man själv stör sig på.

Botox är ett beprövat läkemedel för att behandla rynkor och har använts i många år med fantastiska resultat. Det är ett läkemedel som verkar muskelavslappnande och kan därmed användas på rynkor som orsakas av musklerna i ansiktet när huden förlorar volym och elasticitet. Dessa rynkor framträder ofta mellan ögonen, i pannan, runt ögonen och runt munnen. Genom att injicera Botox slappnar musklerna av och rynkorna försvinner.

Hur går en Botoxbehandling till?

Botox är ett läkemedel i flytande format och får därmed enbart skrivas ut av läkare och säljas via Apotek. Då botox är ett läkemedel kan enbart medicinsk personal genomföra behandlingar på delegation av en läkare. Detta gör att kliniker som erbjuder botoxbehandlingar ska ha sjuksköterskor, tandläkare och läkare som genomför behandlingarna och det är viktigt att du som kund kontrollerar att så också är fallet.

För att göra en behandling kan du som kund boka en tid för en kostnadsfri konsultation hos oss på Estelle Medical. Under konsultationen går vi igenom dina behov och önskemål, hur botox och behandlingen fungerar, och vad vi kan erbjuda dig. Vi ger dig tid för fundering, och du kan välja om du vill genomföra behandlingen direkt, boka in en tid vid ett senare tillfälle eller gå hem och fundera. Vid behandling tar vi före- och efterbilder och dokumenterar i en patientjournal.

Själva behandlingen genomförs med små injektioner i musklerna strax under huden med en mycket tunn nål. Behandlingen tar cirka 30 minuter och man får alltid bedövning om det är önskvärt. Resultaten av en botoxbehandling syns fullt ut efter cirka en vecka och vid behandlingstillfället bokar vi därför in en uppföljningstid där vi går igenom ditt resultat och gör eventuella förändringar. Vi tar även här en bild på ansiktet för att du som kund ska se vilken skillnad behandlingen har gjort. Resultatet av en botoxbehandling sitter sedan i cirka tre till fyra månader och man behöver därmed upprepa behandlingen för att bibehålla resultatet.

Botoxbehandling - före och efter