fbpx

Fillers

Vad kan vi behandla med fillers?

Med fillers kan vi:

  • Släta ut rynkor, synliga veck och linjer
  • Öka och förändra läppvolymen
  • Förbättra ansiktets konturer
  • Återställa ansiktsvolym (kindben, kinder och haka)

Vi erbjuder därmed fillersbehandlingar för alla vanliga indikationer t.ex. läppar, kindbensförstoring, glabella (mellan ögonen), marionettlinjer, rökrynkor (överläppen), mörka ringar under ögonen, hals, händer och nasolabiala veck.

Vad är fillers?

Rynkor är en naturlig del av ansiktet och uppstår i takt med att man åldras. Detta beror på att huden förlorar volym och elasticitet vilket gör att rynkor börjar framträda. Ofta uppstår rynkorna där det finns muskler i ansiktet, t.ex. mellan ögonen eller på grund av gravitationens effekter på ansiktet. Vissa rynkor kan vara charmerande medan andra rynkor kan göra att man ser arg och trött ut och kan vara något som man själv stör sig på.

För att behandla rynkor är fillers en beprövad produkt som har använts i många år med fantastiska resultat. Till skillnad från botox som man använder på rynkor som orsakas av musklerna i ansiktet använder man fillers mot rynkor som orsakas av att huden i ansiktet förlorar volym vilket gör att rynkor syns. Då fillers är en produkt som används för att ”fylla” huden i ansiktet kan man utöver att behandla enstaka rynkor i ansiktet även göra läppförstoringar, kindbensförstoringar m.m.

Hur går en fillerbehandling till?

Fillers är en medicinteknisk produkt och består av hyaluronsyra som förekommer naturligt i kroppen. Då fillers inte är ett läkemedel finns det enligt svensk lag inget krav på att det är medicinsk personal som utför behandlingar med fillers. De seriösa i branschen vill att enbart medicinsk personal ska utföra behandlingarna då det kan uppstå komplikationer där man behöver medicinsk kompetens. Branschen håller dock på att självreglera sig genom att de stora leverantörerna enbart säljer fillers till kliniker som har medicinsk personal vilket gör att de seriösa klinikerna enbart har medicinsk personal. Detta är något vi på Estelle Medical AB jobbar hårt för då alla tjänar på en seriös och reglerad bransch, framför allt kunderna. Vi köper produkterna direkt från leverantörerna och säkrar därmed kvaliteten.

För att göra en behandling kan du som kund boka en tid för en kostnadsfri konsultation hos oss på Estelle Medical. Under konsultationen går vi igenom dina behov och önskemål, hur fillers och behandlingen fungerar, och vad vi kan erbjuda dig. Vi ger dig tid för fundering, och du kan välja om du vill genomföra behandlingen direkt, boka in en tid vid ett senare tillfälle eller gå hem och fundera. Vid behandling tar vi före- och efterbilder och dokumenterar i en patientjournal.

Själva behandlingen genomförs med små injektioner i ansiktet strax under huden med en mycket tunn nål. Behandlingen tar cirka 30 minuter och man får alltid bedövning innan om det är önskvärt. Resultaten av en fillersbehandling syns direkt och vid behandlingstillfället bokar vi även in en uppföljningstid där vi går igenom ditt resultat och gör eventuella förändringar. Vi tar även här en bild på ansiktet för att du som kund ska se vilken skillnad behandlingen har gjort. Resultatet av en behandling med fillers sitter sedan i cirka sex till tolv månader men varierar från person till person. Resultaten är inte permanenta och man behöver därför upprepa behandlingen för att bibehålla sina resultat.

Estelle Medical