fbpx

Fuktbehandling

Vad kan vi behandla med fuktbehandling?

Vi kan bl.a. behandla:

  • Små rynkor
  • Torr hud och läppar
  • Förlorad volym
  • Förlorad elasticitet
  • Små acneärr

Vad är en fuktbehandling?

Rynkor är en naturlig del av ansiktet och uppstår i takt med att man åldras. Detta beror på att huden förlorar volym och elasticitet vilket gör att rynkor börjar framträda. Ofta uppstår rynkorna där det finns muskler i ansiktet, t.ex. mellan ögonen, eller på grund av gravitationens effekt på ansiktet. Vissa rynkor kan vara charmerande medan andra kan göra att man ser arg och trött ut vilket kan vara något man själv stör sig på.

En förklaring till att huden förlorar volym och elasticitet när man åldras är att mängden hyaluronsyra i huden minskar. Hyaluronsyra har en stor förmåga att binda vatten och när mängden minskar kommer bli huden bli torr, förlora volym och elasticitet. Resultatet blir att rynkor framträder.

För att öka volymen och elasticiteten igen behöver huden fukt. Man kan då göra en behandling med tunnflytande fillers som innehåller hyaluronsyra. Då hyaluronsyra binder vatten kommer huden bli mindre torr och därmed få ökad volym och elasticitet samtidigt vilket gör att rynkorna minskar. Huden kommer också att kännas slätare, yngre och fräschare!

Hur går en fuktbehandling till?

Fillers för fuktbehandlingar är en medicinteknisk produkt och består av tunnflytande hyaluronsyra som även förekommer naturligt i kroppen. Då fillers inte är ett läkemedel finns det enligt svensk lag inget krav på att det är medicinsk personal som utför behandlingar med fillers. De seriösa i branschen vill att enbart medicinsk personal ska utföra behandlingarna då det kan uppstå komplikationer där man behöver medicinsk kompetens.
Branschen håller dock på att självreglera sig genom att de stora leverantörerna enbart säljer fillers till kliniker som har medicinsk personal vilket gör att de seriösa klinikerna enbart har medicinsk personal. Detta är något vi på Estelle Medical jobbar hårt för då alla tjänar på en seriös och reglerad bransch, framför allt kunderna. Vi köper produkterna direkt från leverantörerna och säkrar därmed kvaliteten.

För att göra en behandling kan du som kund boka en tid för en kostnadsfri konsultation hos oss på Estelle Medical. Under konsultationen går vi igenom dina behov och önskemål, hur fuktbehandlingen fungerar och vad vi kan erbjuda dig. Vi ger dig tid för fundering, och du kan välja om du vill genomföra behandlingen direkt, boka in en tid vid ett senare tillfälle eller gå hem och fundera. Vid behandling tar vi före- och efterbilder och dokumenterar i en patientjournal.

Själva behandlingen görs med flera små injektioner i ansiktet strax under huden med en mycket tunn nål. Behandlingen tar ca 30 minuter och vi använder alltid bedövningssalva om det är önskvärt. Efter din behandling bokar vi tid för återbesök för att ta bilder och jämföra med de gamla samt diskutera dina resultat. Resultaten av en fuktbehandling syns i cirka sex till tolv månader men varierar kraftigt från person till person. Resultat är därmed inte permanent och man behöver därför upprepa behandlingen för att bibehålla sina resultat. Resultaten av en fuktbehandling blir mest optimal om man gör 3 behandlingar med 2 veckors mellanrum och sedan upprepar denna kur 2 gånger per år.

Fuktbehandling