fbpx

Peeling

Vad kan man behandla med peelingar?

  • Acne
  • Acneärr
  • Oljig hud
  • Grovporig hy
  • Torr hud
  • Ojämn hy
  • Smårynkor
  • Pigmentförändringar
  • Solskador

Vad är peeling?

Peeling är ett samlingsnamn för behandlingar där man lägger aktiva ämnen på huden, för att förbättra och föryngra den. Under de senaste åren har utvecklingen gått snabbt framåt inom området, och det finns numera en vetenskaplig grund för de behandlingar vi gör. Detta har medfört att vi fått bevis för vilka effekter olika vitaminer och syror har på hudens förnyelse.

Vid en peeling tas de döda hudcellerna bort vilket ökar cellförnyelsen i yttre hudskiktet epidermis. Dessutom stimuleras det djupare hudskiktet dermis så att mängden kollagen, elastin och hyaluronsyra ökar. Detta leder till en hy med ökad spänst, glans och lyster och möjliggör också att det blir lättare för antioxidanterna i den medicinska hudvården att penetrera ned i dermis där effekten av dessa ämnen tas upp.

Peelingar kan användas till att minska fina linjer och rynkor, ge jämnare hud, släta ut hudförändringar, minska porer och ärr, ge fastare och fräschare hud, stimulera hudens celler, bygga elastiska och kollagena fibrer och öka hudens kapacitet att behålla fukt.

Hur går en peelingbehandling till?

För att göra en behandling med peeling börjar det med att du som kund bokar kostnadsfri konsultation hos oss på Estelle Medical. Vi kontaktar sedan dig via telefon för att höra mer om dina behov och önskemål. När du sedan kommer till oss för en konsultation går vi igenom peelingar närmare och vilka behov och önskemål vi kan tillfredsställa hos dig som kund. Vi ger dig sedan en tid att tänka och vissa kunder beslutar sig för att genomföra behandlingen direkt medan andra bokar in en tid vid ett senare tillfälle. Vi tar sedan en bild på ansiktet och fyller i en Patientjournal.

Själva behandlingen genomförs genom att rätt peeling för dina behov peeling appliceras i ansiktet. Behandlingen tar cirka 30 minuter och man kan med de lite mildare varianterna gå till jobbet som vanligt efter. De starkare peelingarna kräver längre återhämtningstid vilket gör att de med fördel kan göras i samband med helg. För optimalt resultat av peelingbehandlingar rekommenderar vi att göra en kur på fyra behandlingar inom åtta veckor och sedan upprepa denna kur två gånger per år. Peelingar är alltså något man ska göra löpande och upprepande för optimalt långsiktigt resultat.

Peeling Behandling